Vybojovaná výhra

SHC Maloměřice Brno – TJ Sokol Nové Veselí 28 : 33 (16 : 14)

7. KOLO CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 19.10. 2024

Zlomové momenty: První poločas byl jednou velkou přetahovanou. Domácí se sice rychle ujali tříbrankového náskoku, ten ale Nové Veselí dokázalo stáhnout a postupně si začalo budovat své vedení. Nicméně do šaten se nakonec šlo za stavu 16:14 ve prospěch Maloměřic. Drobný náskok vydržel ve druhé půli domácím jen chvíli. Hosté přebrali otěže zápasu a v momentě, kdy se ujali čtyřgólového vedení, definitivně zlomili utkání na svou stranu.

Zajímavost zápasu: O kvalitách Nového Veselí se domácí přesvědčili hlavně ve druhé polovině, kdy inkasovali celkem devatenáctkrát.

Nejlepší střelec: Domácí David Růža a Nicolas Noworyta se postarali skoro o třetinu branek svého týmu, za hosty pálil sedmkrát Frane Blašković.

Co výsledek znamená: Maloměřice padly již pošesté a jsou v tabulce předposlední, Sokol se vyhoupl už na osm bodů.

Nejlepší střelci: Růža 5, Noworyta 5, Mucha 4 – Blašković 7, Gregorovič 6, Domingos 5. Rozhodčí: Čapek, Veselý. Sedmimetrové hody: 3/2 – 1/0. Vyloučení: 4:3. ŽK: 2:1.

Foto: SHC Maloměřice

Sestava: Štohanzl Ma., Schams – Blašković 7, Gregorovič 6, Domingos 5, Šůstek 4,

Štěpán 4, Krejz 3, Koníček 2, Melichar 1, Tůma F. 1, Vukadinović, Navrátil, Honc, Jochman.

Hodnocení trenéra:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Do dnešního zápasu se nám úplně nepovedl vstup, kdy se soupeř hned ujal vedení 3:0, což mu určitě dodalo sebevědomí. Naštěstí jsme dokázali v prvním poločase rychle zareagovat. Potom jsme měli silnou pasáž, kdy jsme se dostali do vedení. Hráli jsme podle našich představ, dokázali jsme vycházet z dobré obrany a potom rychlý přechod do útoku. Bohužel ve druhé fázi prvního poločasu jsme nepodali dobrý výkon a tam nás Majlont dokázal zpátky dotáhnout a ujmout se vedení, kdy šli po poločase do šaten ve vedení o dvě branky. To pro ně bylo určitě velmi pozitivní. Hned na začátku druhé půle se ujali ještě tříbrankového vedení. Naštěstí my jsme ale pak začali být výrazně lepší v našem výkonu. Měli jsme hodně pozitivních momentů v obraně a dokázali jsme se hodně prosazovat spoluprací s pivotem a z rychlých útoků a tím jsme dokázali rychle převrátit vývoj druhého poločasu na naši stranu. Postupně jsme si tak vybudovali docela uklidňující náskok a nakonec jsme ten závěr dohráli v relativním klidu a dokázali jsme vyhrát o pět branek. Dnešní vítězství je pro nás moc cenné. Majlont měl před sezonou představu, že s námi bude hrát o play-off, a my jsme mu teď odskočili na dost bodů a myslím si, že je to pro nás velmi důležité, že jsme tento zápas zvládli. Dává nám to klid do dalších zápasů, na které se musíme poctivě připravovat, abychom si tu pozici, kterou jsme si pracně vybudovali, udrželi.“ 

Obrovský dík patří všem fanoušků, kteří nás podpořili přímo v hale a pomohli nám k vítězství.

Další kolo nás znovu čeká na půdě soupeře a to v neděli 27.10. v Plzni.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!