Shrnutí sezony A-týmu a B-týmu mužů

Sezona 2023/24 je už nějakou tu chvíli za námi a my už odpočítáváme poslední týden do začátku společné přípravy našeho mužstva na novou sezonu! Během léta si samozřejmě budeme postupně představovat nové posily našeho týmu a další novinky! Předtím je proto na čase se ještě jednou naposledy ohlédnout a shrnout si odchody v našem kádru.

 

Na konci článku najdete rovněž odkaz na posezónní tiskovou konferenci 

věnovanou týmu mužů a staršího dorostu. Účastníky byli hlavní trenér mužů Jan Běloch,

brankář Vít Schams, šéftrenér TCM Róbert Barta a střední spojka Tomáš Koníček.

A-tým mužů:

„Od ledna jsme vlastně do odvetné části vstupovali už oslabeni o některé hráče, ale myslím, že tam jsme do toho vstoupili dobře. Dokázali jsme vyhrát ve Frýdku. Potom nás čekali důležité zápasy, třeba doma s Kopřivnicí, kde jsme podali velmi dobrý výkon, ale nezvládli jsme zvítězit. Potom jsme bohužel nezvládli zápas ve Strakonicích, který pro nás byl klíčový, abychom se udrželi ve hře o play-off do posledního zápasu. Tam se nám vlastně ta sezona svým způsobem rozhodla v tom, že ji musíme hodnotit jako neúspěšnou. Potom v playout už to pro nás byl složité, protože jsme nehráli v moc kompletním kádru, navíc jsme pak věděli, že nesestoupíme. Více jsme se tak soustředili na jiné věci, například abychom zapojili další hráče do toho týmu a někam se posunuli individuálně. Myslím, že to částečně tyto body splnilo, ale určitě jsme doufali, že výsledková bilance bude v playout lepší a když už jsme tam spadli, tak by ta bilance měla být pozitivnější,“ shrnuje jarní část soutěže hlavní trenér mužů Jan Běloch.

Hráči absolvovali po sezoně příjemný a zasloužený odpočinek a nyní už absolvují individuální přípravu před další náročnou sezonou. Z posledního domácího zápasu a našich sociálních sítí můžete již vědět o prvních změnách v kádru pro následující sezonu. Po limitovaném přestupu se vrací spojka David Šůstek a těšíme se také na několik nových zajímavých posil, které budeme fanouškům postupně představovat. Naopak na straně odchodů již v průběhu sezony přestoupil do švýcarské nejvyšší soutěže Jakub Flajsar (HSC Kreuzlingen), za kterým míří do stejné soutěže ale jiného klubu také mladší bratr David Flajsar. Zvučný francouzský klub z nejvyšší soutěže pak okusí spojka Adam Tomášek, který přestupuje do týmu Chambery Savoie. Další odchody do české ligy pak hlásí křídlo Robert Halíček a pivot Pavel Ogoun. Všem hráčům přejeme v jejich sportovním i osobním životě hodně štěstí a děkujeme za jejich práci a výkony, které v našem dresu odvedli!

B-tým mužů:

Muži B obhájili své prvenství ve 2. lize mužů JVČ. Ve 20 zápasech zaváhali naši hráči pouze dvakrát – domácí remíza proti Strakonicím a prohra na půdě béčka Talentu Plzeň. S bilancí 18 výher, 1 remízy a 1 prohry tak zakončili sezonu se ziskem 37 bodů na 1. místě. Cíl letošní sezony byl jasný, a to postup do 1. ligy mužů. Díky výhře čekala náš tým baráž, ve které odehrál dvojzápas proti týmu TJ Náchod. První zápas na půdě Náchoda a možná nervóznější výkon našeho mužstva vedl k vysokému množství nedaných šancí. Nakonec z toho byla remíza 27:27. Také domácí odveta se zprvu nerodila lehce. Za fantastické podpory našich fanoušků však potvrdil náš tým svou kvalitu, závěr zápasu zvládnul a zvítězil 29:26, čímž slaví postup do 1. ligy mužů!

Děkujeme ještě jednou všem fanouškům za fantastickou atmosféru a podporu během celé sezony!
Těšíme se na vás v příští sezóně ve dvou nejvyšších mužských soutěžích!
A samozřejmě také během léta na naše tradiční mezinárodní turnaje!

Záznam posezónní tiskové konference:

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!