Starší žáci druzí na Vysočině

Sezona starších žáků byla zakončena prvním červnovým víkendem, a proto se nyní v aktuálním článku

za sezonou lehce ohlédneme. Trenéři týmu našich starších žáků shrnují uplynulou sezonu,

kterou náš tým absolvoval v celorepublikové Žákovské lize i Lize Vysočina.

Statistiky po sezoně Ligy Vysočina:

Sezónu jsme zahájili 25. 7. 2023. V kádru jsme měli 17 hráčů, z toho 6 hráčů ročníku 2009 a 11 hráčů ročníku 2010. Během sezóny se odhlásili jeden hráč ročníku 2009 a tři hráči ročníku 2010. Od 28. 7. do 1. 8. 2023 jsme pořádali kemp, kterého se zúčastnilo 25 hráčů, z toho pouze 8 z našeho oddílu. V plánu jsme měli 157 TJ, z důvodu nízké účasti jsme 12 TJ museli zrušit. Účast na trénincích družstva byla 61,1 %.

3. místo na domácím mezinárodním turnaji Rozhodni se sám 2023

V podzimní části sezóny byla účast vyšší, což se projevilo i na herním projevu družstva. V jarní části sezóny, vlivem nemocí nebo jinými aktivitami hráčů, účast na trénincích byla nízká a proto naše výkony nebyly dobré. V Lize Vysočiny jsme během sezony odehráli 40 utkání, z toho 30 vítězných, jedna remíza a 9 proher, 31 bodů a skóre 950:671. V konečné tabulce jsme tak získali stříbrné medaile za 2. místo.

 

V krajské kvalifikaci do Žákovské ligy jsme neuspěli a skončili na třetím místě bez bodů a skórem 34 : 49. V celorepublikové kvalifikaci o postup do Žákovské ligy jsme však uspěli a postoupili jsme z 2. místa se třemi vítězstvími a skórem 105 : 80.

Nejdůležitější soutěží pro náš tým byla Žákovská liga, ve které jsme neuspěli. Skončili jsme na posledním 25. místě. Zaznamenali jsme pouze 3 výhry a utrpěli 21 porážek s celkovým skórem 460 : 607. Důvody neúspěchu byly zapříčiněny nízkou trénovaností a na turnaje jsme odjížděli průměrně s 10 hráči. Tým jsme museli doplňovat mladšími žáky.

Během sezóny jsme se zúčastnili dvou výborně obsazených turnajů. Na turnaji „Rozhodni se sám“ jsme skončili na pěkném 3. místě. Na turnaji v Plzni jsme skončili na posledním 8. místě. V širším výběru kraje Vysočiny pro „Olympijské hry dětí a  mládeže“ jsme měli 4 hráče, kteří se zúčastňovali kempů a zápasů tohoto výběru.

Ve výběru figurují spojky Adam Bárta, Jan Pešek, křídlo Vítek Poul a pivot David Miroslav Henzl.

Celkem jsme odehráli 86 utkání s bilancí 41 výher, 2 remíz a 43 proher, skóre 1865:1772, z toho 70 mistrovských a 16 přípravných. Do družstva dorostu přechází 5 hráčů, kterým přejeme hodně zdraví, štěstí a ať se jim daří vše jak v soukromém životě, tak i v tom sportovním. Hráčům, kteří zůstávají nebo kteří přijdou do družstva starších žáků, přejeme lepší sezónu než byla tato.

Do družstva dorostu přechází 13 hráčů, kterým přejeme hodně zdraví, štěstí a ať se jim daří vše

jak v soukromém životě, tak i v tom sportovním. Hráčům, kteří zůstávají nebo kteří přijdou do družstva

starších žáků, přejeme podobnou sezónu jako byla tato.

Konečné 2. místo v Lize Vysočina.

 Na závěr bychom chtěli nejdříve poděkovat hráčům za předvedené výkony a práci s nimi.

Dále děkujeme vedení oddílu házené za vytvoření podmínek pro naši činnost a ostatním trenérům za pomoc.

Dík patří také rodičům za podporu při utkání a při pořádání turnajů.

za trenérský tým: Miroslav Štohanzl, Ladislav Materna a Václav Špaček

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!