Shrnutí sezony A-týmu a staršího dorostu

Sezona 2023/24 je za námi, a tak si následující dny a měsíc červen vyplníme postupně shrnutím výsledků a dění z našich jednotlivých týmů. Jako první se můžete těšit na posezónní tiskovou konferenci, která se zaměří na tým mužů a staršího dorostu. Účastníky byli hlavní trenér mužů Jan Běloch, brankář Vít Schams, šéftrenér TCM Róbert Barta a střední spojka Tomáš Koníček. Záznam najdete na našem YouTube kanále a níže v článku.

Statistiky obou týmů po sezoně:

„Od ledna jsme vlastně do odvetné části vstupovali už oslabeni o některé hráče, ale myslím, že tam jsme do toho vstoupili dobře. Dokázali jsme vyhrát ve Frýdku. Potom nás čekali důležité zápasy, třeba doma s Kopřivnicí, kde jsme podali velmi dobrý výkon, ale nezvládli jsme zvítězit. Potom jsme bohužel nezvládli zápas ve Strakonicích, který pro nás byl klíčový, abychom se udrželi ve hře o play-off do posledního zápasu. Tam se nám vlastně ta sezona svým způsobem rozhodla v tom, že ji musíme hodnotit jako neúspěšnou. Potom v playout už to pro nás byl složité, protože jsme nehráli v moc kompletním kádru, navíc jsme pak věděli, že nesestoupíme. Více jsme se tak soustředili na jiné věci, například abychom zapojili další hráče do toho týmu a někam se posunuli individuálně. Myslím, že to částečně tyto body splnilo, ale určitě jsme doufali, že výsledková bilance bude v playout lepší a když už jsme tam spadli, tak by ta bilance měla být pozitivnější,“ shrnuje jarní část soutěže hlavní trenér mužů Jan Běloch.

Trenér dorostenců Róberta Barta hodnotil sezonu staršího dorostu: „V sezoně jsme bohužel ukázali obě dvě tváře našeho týmu. Na podzim se nám dařilo, dalo by se říci, že jsme byli na vítězné vlně. Zápasy jsme dokázali zvládat, i když jsme je někdy museli otáčet. Bohužel v té druhé části se nám výsledkově tolik nedařilo. Co mě mrzí je to, že jsme vlastně v sezoně neodehráli ani jeden zápas v kompletním složení. první části nám chyběly spojky Filip Tůma a Matěj Karban. V momentě, kdy se vlastně oni dali zdravotně dohromady, ztratili jsme Kubu Horáčka. Už se tak nedozvíme, čeho by byl ten tým schopný v plné sestavě. Jsem ale rád, že na závěr sezony jsme zase získávali takovou tu naši tvář a diváci mohli vidět bojovný tým. Co se týká samotného výsledku, medaile jsou samozřejmě krásné, ale myslím si, že to není alfa a omega. Pro nás i s naší klubovou filozofií je důležité, abychom posouvali hráče do Extraligy, a pokud se jim bude dařit, tak za pár let třeba jako někteří kluci teď, zamíří do zahraničí. Když se to spojí i s nějakým lepším umístěním, tak to určitě člověka potěší.“

Celý záznam si můžete pustit na našem YouTube kanále níže:

Momentky ze zápasů mužů a dorostenecké reprezentace (foto: Martin Duroň a Česká házená):

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!