Výhra v Hranicích

TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí 21 : 25 (9 : 12)

9. KOLO PLAYOUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 28. 4. 2024

Zlomové momenty: Hranice měly takřka celý první poločas navrch, avšak nevyšla jim koncovka, kdy si třemi trefami v řadě vytvořilo Nové Veselí náskok. Po čtyřgólové sérii na začátku druhé půle navíc Sokol vedl už o sedm branek. Cement však po čtyřech zásazích v řadě stáhl manko na dva góly, ale v závěru už více nesvedl.

Zajímavost zápasu: Nové Veselí vyhrálo na soupeřově půdě teprve podruhé z posledních osmi duelů. V závěrečném kole základní části dokázalo přestřílet také Maloměřice.

Nejlepší střelec: Domácí táhl jednadvacetiletý Matěj Pelák se sedmi zásahy, zatímco za Nové Veselí se hned trojice hráčů srovnala na čtyřech trefách.

Co výsledek znamená: Druhý Sokol si v tabulce play-out polepšil na 26 bodů, zatímco poslední Hranice zůstávají na osmi. Umístění se však do konce play-out už změnit nemůže.

Nejlepší střelci: Pelák 6, Klus 4, Piwko 3 – Popela 4/1, Koníček 4/1, Štěpán 4. Rozhodčí: Kremláček, Procházka. Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/2. Vyloučení: 3:2. ŽK: 1:0.

Sestava: Doležel, Štohanzl Ma. – Popela 4/1, Koníček 4/1, Štěpán 4, 

Melichar 3, Halíček 3, Krejz 2, Ogoun 2, Navrátil 1, Dlouhý Da. 1, Honc 1, Štohanzl Mir.

Hodnocení:

Jiří Doležel, brankář TJ Sokol Nové Veselí: „Myslím si, že vstup do utkání byl od obou týmů určitým způsobem nejistý. My jsme si v prvních minutách nedokázali vytvořit dobré gólové příležitosti, na druhé straně jsme ubránili, a tak jsme se vlastně pořád tahali. Vlastně až na konci poločasu jsme dokázali domácím odskočit na tři branky. Důležitý pro nás byl určitě povedený vstup do druhé půle, měli jsme větší energii a sílu. Díky tomu jsme šli na plus sedm. I tak jsme se zase nevyhnuli hluché pasáži, kdy jsme udělali technickou chybu nebo jsme mířili nepřesně. Domácí nás tak dotáhli na dvě branky, ale jsem rád, že v ten moment jsme dali důležitou branku my. Možná se pak zase více zkoncentrovali a konec zápasu už jsme zvládli lépe a přidali ještě branky a vyhráli tak o čtyři branky.“ 

S touto sezonou se rozloučíme na domácí půdě a to v pátek 3. května od 19:30 hodin proti Maloměřicím.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!