Dva body pro dorost

Naše dorostenecké týmy odehrály v sobotu 9. března 2024 zápasy v rámci 16. kola 1. ligy mladších i starších dorostenců na domácí půdě proti týmům SKKP Handball Brno. Program tentokrát začal zápasem staršího dorostu, který i přes nervóznější úvod a vyrovnaný první poločas, dokázal průběh zápasu zlomit na svou stranu a dojít si doma pro důležité dva body do tabulky. Mladší dorostenci bohužel navázat nedokázali. V útoku se našim hráčům dařilo, obranná fáze bohužel tak dobrá nebyla, a tak si dva body odvezl za výhru soupeř. 

TJ Sokol Nové Veselí – SKKP Handball Brno 34 : 38 (16 : 19)

16. KOLO LIGY MLADŠÍHO DOROSTU | 9. 3. 2024 |

Sestava: Jurek, Pleva – Dlouhý Do. 9/8, Trifanov 5, Pešek 4, Finsterle 3, Zajíček 3,

Fiala 2, Lenert 2, Bartůněk 2, Navrátil 2, Kramer 2, Chalupa, Sobotka A., Bárta, Novotný.

 
Hodnocení trenéra Ivo Škrdlanta: „Tým byl do zápasu s Brnem velice dobře připraven. Myslím si, že i kluci to měli v hlavách srovnáno, ale zápas jsme vůbec nezvládli na obraně. Prohráli jsme mnoho soubojů jeden na jednoho, a když jsme se zlepšili, tak jsme dostali moc zbytečných branek z dálky na hranici 9-10 m. Nepodrželi nás v tu dobu ani brankáři a obrana na druhou stranu brankářům taky moc nepomohla. Hra v útoku nebyla vůbec zlá, i čísla ze statistiky odpovídají tomu, že i úspěšnost střelby byla solidní a tam jsem problém neviděl. Je ovšem alarmující to, že i když dáme 34 branek, nemáme přesto všechno díky obraně jistotu výhry. Kluci byli odhodláni jít za vítězstvím a skvělí fanoušci nás za ním hnali, za což jim moc děkujeme. Bohužel nám zápas nevyšel v obraně dle představ a ukázal nám, kde je prostor, hlavně v obraně ke zlepšování. Jsem ovšem moc rád, že se do zápasu zapojili naprosto všichni kluci, i ti kteří byli doplnění ze starších žáků , a vůbec nezklamali, i když dostali menší prostor, což je ale do budoucna velmi solidní výhled.“

TJ Sokol Nové Veselí – SKKP Handball Brno     29 : 24 (11 : 11)

16. KOLO LIGY STARŠÍHO DOROSTU | 9. 3. 2024 |

Sestava: Tůma A., Jurek – Dlouhý Da. 10, Honc 7/1, Tůma F. 3, Karban 3,

Koníček 2, Svoboda 1, Sklenář 1, Říha 1, Andel 1, Chvátal, Kakač, Navrátil, Světlík, Tůma J.

 

Hodnocení hlavního trenéra Róberta Barty: „Tento odvetný zápas s Brnem se velmi podobal našemu prvnímu střetnutí, kdy jsme měli v úvodu zápasu velkou nervozitu. Několik chyb a neúspěšná střelba nám trošku svazovala ruce a nedokázali jsme se dostat do tempa. Jsem velmi rád, že i navzdory velkému počtu chyb a nepřesnosti v útoku jsme dokázali první poločas dotáhnout na remízu. Ve druhém poločase jsme se postupně uvolnili a hlavně jsme zlepšili střelbu. Méně jsme v útoku chybovali, díky čemuž jsme si postupně dokázali vypracovat větší gólový náskok. Za co jsem velmi rád je to, že obrana nám během celého zápasu fungovala slušně. Škoda že na závěr jsme začali řešit situace hekticky. Myslím si, že jsme zápas mohli vyhrát i výraznějším gólovým rozdílem. Pro nás bylo podstatné to, abychom se zase trošku uklidnili. Tyto dva body jsou teď dobrou náplastí na naše poslední výkony a věřím tomu, že odteď budou mít hráči větší sebevědomí a větší jistotu a opět se budeme prezentovat dobrými výkony.“ 

Kompletní výsledky víkendových zápasů našich týmů přehledně:

B-tým mužů odehrál rovněž domácí zápas a to krajské derby v rámci 16. kola 2. ligy JVČ proti Jiskře Havlíčkův Brod. I přes relativně vyrovnanou první půli nepřipustilo naše béčko překvapení. Vstup do druhé půle byl jasně v režii našeho týmu, který si vybudoval zásadní náskok, který navyšoval až do konce, a došel si tak pro další dva body. 

Nyní je na programu zasloužený oddech a reprezentační přestávka.

 

Další utkání čekají naše dorostence v neděli 24. března na půdě týmů TJ Sokol Ostrava (mladší dorost) a aktuálního lídra soutěže staršího dorostu SKH Polanka n. O. Muži B se představí v sobotu 23. března na půdě TJ Loko České Budějovice.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!