Prohra v Plzni

Talent tým Plzeňského kraje – TJ Sokol Nové Vesel 32 : 28 (15 : 11)

15. KOLO CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 21. 2. 2024

Zlomové momenty: Plzeň se hned zkraje díky třem trefám v řadě odpoutala od soupeře a od té doby držela své vedení. Sokol se po chvíli dostal na dostřel, ale Západočeši mu znovu utekli a do poločasové pauzy si odnášeli čtyřgólové vedení. Nové Veselí se následně přiblížilo na kontakt, ale v přetahované byl úspěšnější Talent, který ve výsledku zvítězil o čtyři trefy.

Zajímavost zápasu: Nové Veselí to s Talentem umí. V předcházejících dvou duelech nejprve remizovalo, a pak padlo o pouhé tři branky.

Nejlepší střelec: Domácí táhl osmigólový Nikola Kosteski, zatímco na straně Nového Veselí byl v zakončení nejaktivnější se šesti zásahy David Flajsar.

Co výsledek znamená: Plzeň momentálně vede před druhou Karvinou o pět bodů, ale odehrála o zápas navíc. Nové Veselí zůstává tři body za poslední pozicí zaručující play-off.

Nejlepší střelci: Kosteski 8/2, Šindelář 7, Douda 5 – Flajsar D. 6/2, Gregorovič 5, Tomášek 5. Rozhodčí: Opava, Valášek. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/2. Vyloučení: 1:2. ŽK: 0:0.

Sestava: Schams, Štohanzl Ma., Doležel – Flajsar D. 6/2, Gregorovič 5, Tomášek 5, Štěpán 4,

Popela 4, Halíček 2, Ogoun 1, Navrátil 1, Melichar, Štohanzl Mir., Krejz, Jochman, Dlouhý Da.

Hodnocení trenérů:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Do zápasu s Plzní se nám nepodařilo dobře vstoupit a řekl bych, že to poznamenalo náš výkon na celý zápas. Nebyli jsme schopní dostat se na úroveň, na které jsme schopní hrát, a celý zápas od nás nebyl úplně dobrý. Jestli chceme pomýšlet na body v domácím zápase proti Jičínu, tak se musíme rapidně zlepšit a z tohoto zápasu se poučit a předvádět lepší výkony.“

 

Petr Štochl, trenér Talent tým Plzeňského kraje: „Mám radost, že jsme vyhráli, protože náš aktuální zdravotní stav je špatný. I ti, kteří nastoupili, nebyli úplně zdraví, a proto jsme rádi, že ten zápas zvládli. Z tohoto pohledu jsem rád za dva body. Musíme se dát dohromady do sobotního utkání s Duklou. Po první půli bych si představoval vyšší náskok. Zahodili jsme spoustu situací, jinak bychom mohli vést o sedm osm gólů. V tom případě bychom mohli zapojit mladé kluky. Známe ho z mládežnických reprezentačních akcí, takže jsme věděli, že jde o kluka s potenciálem hrát extraligu. Jsme rádi, že nám ho Dukla půjčila. Máme Jardu Vovse a Kubu Štochla, ale jsou to ještě dorostenci a nechceme na ně přenášet velkou zodpovědnost. V dnešním utkání Lukáš ukázal, že nám pomůže. Na to, že měl s námi jen dva tréninky, a je to střední spojka, která musí řídit hru, tak se s tím popasoval výborně. Byl platný v obraně i v útoku.“

Další utkání je na programu hned v sobotu 24. února od 17 hodin.

Na domácí půdě proti Jičínu vás budeme potřebovat!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!