Vezeme dva body z Hranic

TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí 19 : 21 (9 : 8)

17. KOLO CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 13. 12. 2023

Zlomové momenty: Oba týmy hrály vyrovnanou házenou, přestože Hranice měly v prvním poločase menší převahu. Na začátku druhého dějství rychle vylepšily svůj náskok už na čtyři branky, jenže soupeř po skvělé čtyřbrankové sérii zápas vyrovnal. Od té chvíle se oba celky ve skórování pravidelně střídaly, až do 59. minuty, kdy Veselí vstřelilo druhou trefu v řadě a dostalo se do vedení. Hranice sice rychle srovnaly, ale po oddechovém času hostujícího trenéra Jana Bělocha pálil úspěšně už jen Sokol. Veselí následně dvakrát proměnilo své šance a v poslední půlminutovce rozhodlo o zisku dvou bodů.

Zajímavost zápasu: Hranice i Nové Veselí byly v zakončení úspornější. V prvním poločasu nedokázal ani jeden z týmů přesáhnout hranici desíti tref a celkově bylo k vidění čtyřicet úspěšných zásahů.

Nejlepší střelec: Střelecky se dařilo hlavně Luďku Piwkovi a Jiřímu Gregoroviči s Ondřejem Štěpánem, všichni zaznamenali shodně pět branek. Piwko přitom využil dvě sedmičky.

Co výsledek znamená: Veselí uhrálo důležité dva body a zůstává v kontaktu se skupinou postupující do play-off. Tým z nejmenšího extraligového města je nyní devátý, na Zubří ztrácí jediný bod. Hranice jsou o dvě pozice níž, ale na kontě mají jen šest bodů.

Nejlepší střelci: Piwko 5/2, Ševčík 3, Pelák 3, Korger 3 – Gregorovič 5, Štěpán 5, Tomášek 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/0. Vyloučení: 5:3. ŽK: 1:0.

Sestava: Schams, Štohanzl Ma. – Gregorovič 5, Štěpán 5, Tomášek 4, Šůstek 2,

Flajsar D. 2, Halíček 2, Duroň 1, Krejz, Melichar, Ogoun, Jochman, Popela, Honc, Navrátil.

Hodnocení trenérů a hráčů:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Už před zápasem jsme se připravovali na to, že nás v Hranicích nečeká nic jednoduchého. Průběh zápasu tomu odpovídal hned od začátku. Soupeř byl dobře připravený, bylo vidět, že má v domácím prostředí sebedůvěru. Dokázali naposledy porazit Brno, chtěli na to navázat. Byli nám po celou dobu vyrovnaným soupeřem. My jsme museli být trpěliví. Nedařilo se nám v koncovce, dělali jsme některé laciné chyby, ale pořád jsme dokázali být koncentrovaní v obraně. Dobře jsme bránili, důležitými zákroky nám pomohl Víťa Schams. Na konci bych řekl, že díky pevné vůli, i díky tomu, že už sbíráme nějaké zkušenosti z těch konců, tak jsme to dokázali zvládnout. Pro tým je to moc cenné vítězství z pohledu toho, že se dokázal vyhrabat ze situace, kdy se mu nedaří. Občas jsou tyto zápasy důležitější než zápasy, kdy jde vše snadno.“

Nyní nás čeká poslední zápas v tomto kalendářním roce

a to v sobotu na domácí půdě proti Lovosicím.

Přijďte nás podpořit a rozlučme se společně na domácí půdě!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!