Prohra v Kopřivnici

KH ISMM Kopřivnice – TJ Sokol Nové Veselí 31 : 27 (14 : 11)

8. KOLO CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 14. 10. 2023

Zlomové momenty: Klíčový byl samotný úvod utkání, kdy se Kopřivnice velmi rychle dostala do vedení. Sokol se sice přiblížil na dostřel, domácí však okamžitě zareagovali sérií branek. Důležitý byl i vstup do druhé půle, kdy Nové Veselí nestíhalo tempo soupeře, který odskočil až na rozdíl sedmi tref.

Zajímavost zápasu: Fakt, že se jednalo o bojovný duel, potvrzuje i šest dvouminutových trestů na každé straně.

Nejlepší střelec: Jan Polcar naskočil do utkání fantasticky a zařídil tři z prvních čtyř branek Kopřivnice. Na druhé straně táhl ofenzivní snažení Sokolu Jakub Flajsar.

Co výsledek znamená: Kopřivnice pokračuje na vítězné vlně a neustále stoupá tabulkou. Na druhé straně zůstává Nové Veselí stále na dvou bodech.

Nejlepší střelci: Polcar 9, Střelec 5, P. Musálek 4/2 – Flajsar J. 8, Šůstek 6/1, Gregorovič 3. Rozhodčí: Blanár, Valášek. Sedmimetrové hody: 4/4 – 1/1. Vyloučení: 6:6. ŽK: 1:0.

Sestava: Schams 1, Štohanzl Ma. – Flajsar J. 8, Šůstek 6/1, Gregorovič 3, Tomášek 2, 

Flajsar D. 2, Halíček 2, Štěpán 1, Bartůněk 1, Navrátil 1, Melichar, Krejz, Ogoun, Popela, Jochman. 

Hodnocení trenérů a hráčů:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „V první řadě gratuluji domácím k zaslouženému vítězství, protože byli lepší v klíčových ukazatelích, což za mě byla jednoznačně střelba. My jsme toho strašně moc prostříleli. Nacházíme se na druhém konci tabulky, máme za sebou špatný minulý zápas a potřebovali jsme se odrazit od nějaké bojovnosti, což si myslím, že jsme udělali. Ten výkon nebyl vůbec špatný, ale Kopřivnice byla efektivnější ve střelbě a také i v bráně. Byla tam fáze, kdy to zavřel Bohumil Pšenica. Nicméně týmu musím za předvedený výkon poděkovat. Jsem rád, že jsme se po minulém týdnu zvedli a musíme na to navázat. Tohle byl první krok a teď musí přijít další, musíme být zkrátka týden od týdne lepší.“

 

Tomáš Sklenák, trenér KH Kopřivnice: „Věděl jsem, že v utkání nás nečeká nic jednoduchého, což se potvrdilo v prvním poločase, kde se to trochu tahalo. Nové Veselí má kvalitní tým, který měl v posledním kole výpadek, ale sledoval jsem všechny jejich zápasy a vím, že mají dobrý kádr. Čekali jsme, že do toho budou šlapat a nebylo to nic jednoduchého, i když to tak možná vypadalo. V důležitých chvílích nás podržel Bohumil Pšenica v bráně, tam se to trošičku zlomilo na naší stranu a uklidnili jsme se v hlavách. Dva body jsou doma a jsme za to rádi.“

Fotomomentky ze zápasu:

Momentky z utkání v Kopřivnici (foto: Jaroslav Obsadný).

Příští sobotu 21. října odehrajeme další domácí kolo, tentokrát vyzveme od 17 hodin Strakonice!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!