Naši hráči v krajském výběru

O víkendu 23. až 25. června 2023 proběhl v Liberci Turnaj výběrů krajů v kategorii chlapců. Na tomto turnaji nechyběl ani výběr starších žáků Kraje Vysočina, kde měl náš klub hráčské i trenérské zastoupení! Jak si tým vedl a kteří hráči našeho klubu nastoupili na tomto turnaji, najdete níže v článku. 

Krajský výběr Vysočiny vybojoval stříbrné medaile.

Výsledky zápasů ve skupině:

Olomoucký kraj – Kraj Vysočina      10 : 15    (6:6)

Kraj Vysočina – Plzeňský kraj          23 : 14   (12:6)

Praha – Kraj Vysočina                     12 : 14    (8:7)

Ústecký kraj – Kraj Vysočina           19 : 12    (8:6)

Kraj Vysočina – Zlínský kraj             20 : 13   (9:8)

Tým Vysočiny tak obsadil ve skupině 3. místo. Čekal ho tak boj ve čtvrtfinálové fázi proti Jihomoravskému kraji. Tento zápas zvládli hráči velmi dobře a po vítězství 23 : 15 postoupili do bojů o medaile. 

V neděli nastoupil tým Vysočiny v semifinále proti Ústeckému kraji, proti kterému ve skupině prohrál. Pomyslná odveta se však povedla a Vysočina postoupila po výhře 15 : 13 do boje o zlato

Momentka z turnaje. (foto: Hana Vrbková)

Ve finále pak vyzvali hráči týmu Vysočiny neporažený výběr Jihočeského kraje. Zápas byl vyrovnaný a došel dokonce do prodloužení. V něm byli nakonec o jednu branku šťastnější jihočeští. Přesto patří týmu reprezentující Kraj Vysočina veliké gratulace za 2. místo!

V týmu vedeném krajským trenérem a hráčem našeho extraligového mužstva Miroslavem Štohanzlem a asistentem Petrem Fišerem byla pětice našich hráčů – jmenovitě brankář Jaroslav Kadlec, křídla Vít Sobotka a Tomáš Sobotka, pivot Adam Sobotka a spojka Dominik Dlouhý. Jako masér doprovázel tým hráč našeho staršího dorostu František Svoboda.

Dobrá práce, gratulace celému týmu!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!