Starší žáci zlatí a stříbrní

Trenéři týmu našich starších žáků shrnují v aktuálním článku velice úspěšnou sezonu, kterou náš tým absolvoval v Žákovské lize i Lize Vysočina. V článku najdete také rozhovor o úspěchu v Žákovské lize se třemi našimi hráči. 

Statistiky po sezoně:

Sezónu jsme zahájili 25. července 2021. V kádru jsme měli mít 30 hráčů, z toho 16 hráčů ročníku 2008 a 14 hráčů ročníku 2009. Během sezóny se odhlásili 3 hráči ročníku 2008 a 3 hráči ročníku 2009.

Od 29. července do 2. srpna 2022 jsme pořádali kemp, kterého se zúčastnilo 30 hráčů, z toho18 z našeho oddílu. Od 12. do 14. srpna 2022 jsme byli na soustředění v Novém Městě na Moravě za účasti 14 hráčů.

Celkem jsme měli 171 tréninkových jednotek. Účast na trénincích družstva byla 42%. Hráči, kteří tvořili osu družstva, však měli docházku kolem 75%.

Titul v Lize Vysočina starších žáků

Do podzimní část Ligy Vysočina jsme přihlásili družstvo červených a družstvo modrých. Družstvo červených v podzimní části skončilo s velkým náskokem na 1. místě se ziskem 39 bodů a skórem 524 : 225.

Družstvo modrých skončilo na 4. místě se ziskem 15 bodů a skórem 292 : 392. Družstvo červených rovněž zvítězilo v kvalifikaci do Žákovské ligy se ziskem 6 bodů a skórem 69 : 45. Do jarní části Ligy Vysočina jsme přihlásili pouze družstvo červených, které rovněž zvítězilo se ziskem 34 bodů a skórem 478 : 291 a stalo se tak přeborníkem Kraje Vysočina.

Vícemistři Žákovské ligy

Nejdůležitější soutěží pro náš tým byla Žákovská liga. Chlapci v této soutěži předváděli pěknou házenou a do posledních utkání bojovali o vítězství v této soutěži. O vítězství se však připravili nepovedeným zápasem s Lions Hostivice. V lize skončili na druhém místě se ziskem 44 bodů a skórem 584 : 357 o bod za Duklou Praha. Druhé místo z 25 nejlepších družstev z celé České republiky je velkým úspěchem.

Během sezóny jsme se zúčastnili šesti výborně obsazených turnajů. Na všech turnajích jsme skončili vždy na prvním místě. V širším výběru Kraje Vysočina pro závěrečný „Turnaj krajů Liberec“ máme 9 hráčů, kteří se zúčastňovali kempů a zápasů tohoto výběru. Šest hráčů ročníku 2008 dostalo příležitost v některých zápasech první ligy mladšího dorostu.

Celkem jsme odehráli 123 utkání, 100 vítězných, 7 remíz a 16 proher, skóre 2737 : 1760, 87 mistrovských a 36 přípravných. Z těchto statistických čísel je patrné, že sezóna byla náročná. Zejména pro hráče ročníku 2008, kteří se zúčastňovali většiny akcí. V zápasech Ligy Vysočina jsme díky zapojení i mladších žáků mohli použít 28 hráčů, v přípravných zápasech 29 hráčů a v Žákovské lize 21 hráčů.

Do družstva dorostu přechází 13 hráčů, kterým přejeme hodně zdraví, štěstí a ať se jim daří vše

jak v soukromém životě, tak i v tom sportovním. Hráčům, kteří zůstávají nebo kteří přijdou do družstva

starších žáků, přejeme podobnou sezónu jako byla tato.

Ukončení velmi úspěšné sezóny proběhlo ve slavnostním duchu. Předávání medailí se zúčastnili starosta městyse Nového Veselí MVDr. Zdeněk Křivánek, starostka Župy Havlíčkovy paní Jana Boháčová, předseda Župy Havlíčkovy Ing. Zdeněk Jeřábek, starosta TJ Sokola Nové Veselí pan Jan Král a předseda oddílu házené TJ Sokola Nové Veselí Mgr. Zdeněk Materna a rodiče hráčů. Poté si hráči užili fotbálku a občerstvení.

Rozhovor s hráči o Žákovské lize

Jaká byla letošní sezona a jak jste si cestu za medailí užili?

Dominik Bartůněk: „Letošní sezona byla asi pro nás všechny velmi náročná. Hodně z nás odehrálo nejen Žákovskou ligu, ale i Ligu Vysočina nebo jsme nastupovali za mladší dorost. Hlavně zápasy v Žákovské lize a její program byl náročný. Přece jen jde o šest kvalitních turnajů a odehrát za den čtyři zápasy není nic snadného. Pro mě osobně to bylo těžké i z toho pohledu, že jsem kvůli zranění na dvou turnajích chyběl. Kvůli tomu jsem z toho byl možná ještě o to víc nervózní, že jsem nemohl klukům nijak pomoci. Celkově si ale myslím, že jsme všechny turnaje odehráli velice dobře. Medaile je pak už ta třešnička na dortu, kterou jsme si moc užili, a být druzí v republice je za mě skvělý pocit.“

 

Co oslavy? Dostali jste od trenérů slíbenou nějakou odměnu za stříbrné medaile?
Jakub Chalupa:
 „Oslavy byly velké, hlavně proto, že s námi na závěrečný turnaj jelo hodně fanoušků. Jeden z našich trenérů nám za výhru slíbil, že skočí do rybníka v Hostivicích. A i když jsme nakonec jednou prohráli, tak sázku dodržel a skočil, což jsme samozřejmě všichni ocenili. Společně s fanoušky jsme na místě bouchli šampáňo a konfety, zpívali, slavili jsme autobusem cestou domů. Moc jsme si to společně užili.“

Jaká byla sezona z tvého pohledu? V čem ses nejvíc zlepšil a na čem jsi pracoval?
Matěj Novotný:
 „Z mého pohledu byla sezona velice dobrá. Měli jsme hodně silných výkonů a momentů, hlavně třeba na turnaji v Žeravicích, kde jsme nastoupili proti týmům z čela tabulky, a byl to velmi důležitý turnaj. Odehráli jsme super zápasy proti Strakonicím a Dukle Praha. Bohužel jsme si vybrali smolný zápas proti Hostivicím, který jsme nezvládli, ale to se prostě stává. I první turnaj v Zubří byl velice náročný, tam nám chybělo několik hráčů. I já sám jsem tam byl bohužel jen jako podpora. I tak si ale myslím, že to byla naše nejlepší sezona.“

 

Máš nějaký silný moment ze sezony?
Dominik Bartůněk:
 „Nejsilnější moment sezony byl asi suverénně turnaj v Žeravicích, kde jsme si to všichni strašně moc užili. Celý týden jsme se na něj těšili a byli z toho samozřejmě i trošku nervózní, protože na tomto turnaji nastoupily týmy z čela tabulky. Zápas se Strakonicemi jsme zvládli na výbornou a vyhráli jsme asi o deset gólů, takže to byl od nás super zápas. Pak vlastně poslední zápas s Duklou, kde jsme byli už všichni vyšťavení, ale nějak jsme to zvládli, i když byl vlastně skoro celý zápas vyrovnaný, tak jsme se pak trhli a dotáhli zápas do vítězného konce. Pak už jsme si jen užívali vítězné momenty s fanoušky, kteří nám znovu vytvořili skvělou atmosféru. No a samozřejmě oslavy po posledním turnaji, kdy jsme s fanoušky slavili stříbrné medaile, zpívali a vychutnávali si úspěch, kterého jsme dosáhli.“

Na závěr bychom chtěli nejdříve poděkovat hráčům za předvedené výkony a za skvělou práci s nimi.

Dále děkujeme vedení oddílu házené za vytvoření podmínek pro naši činnost a ostatním trenérům za pomoc.

Nemalý dík patří rodičům za pomoc při pořádání turnajů a hlavně za fantastickou podporu při našich utkání.

Gratulujeme našemu týmu k vynikajícím výsledkům a úspěšné sezoně!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!