Vysoká závěrečná výhra

TJ Sokol Nové Veselí – SHC Maloměřice 35 : 25 (15 : 13)

10. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 6. 5. 2023

Zlomové momenty: První polovina zápasu byla vyrovnaná a až ve 21. minutě se povedlo favorizovanému celku z Vysočiny odskočit na rozdíl dvou branek (12:10), a to díky Marianu Hajkovi. Podobný průběh utkání nabídlo až do 36. minuty, pak mamutům postupně docházeli síly. Ve 43. minutě se trefil Lukáš Krejz a Sokol rázem vedl 23:17. Když deset minut před koncem zvyšoval na 29:20 Adam Tomášek, tak bylo téměř jisté, že dva body zůstanou v Novém Veselí.

Zajímavost zápasu: Hráči Nového Veselí znovu potvrdili, že se jim proti Maloměřicím daří, vyhráli totiž osmé vzájemné utkání v řadě. Mamuti se z výhry nad Sokolem radovali naposledy 5. prosince 2020.

Nejlepší střelec: Lukáš Koubek v dresu Maloměřic dal 9 branek a znovu potvrdil, že byl v tomto ročníku největší oporou svého týmu. Za sezonu zatížil konto soupeřů 147 brankami.

Mládí vpřed: Nové Veselí vsází hlavně na mladé talenty. Tentokrát se nejvíce dařilo se sedmi brankami 19letému Robertu Halíčkovi. Pozadu nezůstali ani o půlroku starší házenkáři Lukáš Krejz a Adam Tomášek, kteří dali 6, respektive 4 branky.

Co výsledek znamená: Už před zápasem bylo jisté, že se oba soupeři v tabulce při jakémkoli výsledku neposunou, ani nepropadnou. Nové Veselí skončilo na 10. místě, Maloměřice ještě o dvě příčky níže.

Nejlepší střelci: Tomášek 7/2, Krejz 6, Tomášek 4 – Koubek 9, Horut 6/5. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/5. Vyloučení: 4:2. ŽK: 0:0.

Sestava: Schams, Štohanzl Ma. – Halíček 7/2, Krejz 6, Tomášek 4, Bartůněk 3, Flajsar D. 3,

Hajko 3, Štěpán 2, Navrátil 2, Bendicsek 2, Štohanzl Mir. 1, Gregorovič 1, Popela 1, Brabec.

Hodnocení trenérů a hráče:

František Urban, trenér SHC Maloměřice: „Já budu stručný, gratuluji domácím k vítězství.“

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Děkujeme za gratulaci. My jsme do zápasu nevstoupili dobře, byli jsme velmi laxní v obraně. Naštěstí se nám od začátku dařilo v útoku, což nám vydrželo po celý zápas. Za to jsem rád, že jsme hráli relativně uvolněně a v útoku jsme se netrápili, dokázali jsme se relativně snadno prosazovat. Dali jsme i dost gólů z rychlých útoků. Myslím si, že jsme potvrdili určitou tendenci, kterou jsme v playout měli, že mladší hráči, kteří neměli v sezoně tolik prostoru, tak teď ho dostali a využili ho z mého pohledu k tomu, aby se dokázali někam posunout. Jestli to však byl opravdový posun a jestli nám to něco dalo, tak to ukáže až příští sezona. Osobně si myslím, že ano, a doufám, že to hráči dokážou přenést do zápasů, kde budou pod větším tlakem, a budeme od začátku sezony podávat lepší výkony než letos, abychom skončili v tabulce lépe.“

 

 

Luboš Bartůněk, levé křídlo TJ Sokol Nové Veselí: „V prvé řadě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali celou sezonu, a hlavně těm, kteří to s námi táhli až do posledního zápasu. Co se týče dnešního utkání, souhlasím s trenérem. Náš výkon měl vzestupnou tendenci a ve druhém poločase jsme ukázali, že jsme na tom teď lépe. Jsem rád, že si zahráli všichni.“

Momentky ze sobotního extraligového utkání proti Maloměřicím. (foto: Martin Duroň)

Celou fotogalerii najdete na našem Facebooku.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!