Výhra ve Strakonicích

HBC JVP Strakonice 1921 – TJ Sokol Nové Veselí 25 : 31 (14 : 18)

9. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 3. 5. 2023

Zlomové momenty: Strakonice dokázaly se svým soupeřem držet krok pouhých 8 minut, když v té době srovnával na 5:5 Martin Nový. Do kabin šel tým z Vysočiny s čtyřbrankovým náskokem (18:14). Sokol své vedení ve druhém dějství dokonce zdvojnásobil a až v závěru zápasu se Jihočechům podařilo manko trochu zmírnit.

Zajímavost zápasu: Strakonice nedokázaly navázat na poslední vzájemný duel, když překvapivě vyhrály na horké půdě v Novém Veselí. Tentokrát se Jihočechům nepovedl úvod zápasu.

Nejlepší střelec: Nezastavitelný Adam Tomášek svými osmi brankami režíroval ofenzívu hostů a měl největší podíl na výhře svého týmu.

Mládí vpřed: Spolupráci mezi 20letým Adamem Tomáškem a o půlroku mladším Robertem Halíčkem si trenér Jan Běloch pochvaluje. V tomto utkání nastříleli dohromady 13 branek.

Co výsledek znamená: Oba celky si své pozice v tabulce udrží. Nové Veselí skončí na 10. místě a Strakonice na 11. Nic na tom nezmění ani závěrečné zápasy play-out.

Nejlepší střelci: Sedláček 4/4, Bičiště 4, Pek 3/1, Nový 3 – Tomášek 8, Halíček 5/2, Krejz 4. Rozhodčí: Halada, Kosmák. Sedmimetrové hody: 5/5 – 2/2. Vyloučení: 3:5. ŽK: 1:1.

Sestava: Štohanzl Ma. 1, Schams – Tomášek 8, Halíček 5/2, Krejz 4, Flajsar D. 3, Popela 3,

Navrátil 2, Bendicsek 2, Gregorovič 1, Bartůněk 1, Hajko 1, Štohanzl Mir., Štěpán, Brabec.

Hodnocení trenérů:

Michal Zbíral, trenér HBC JVP Strakonice 1921: „Gratuluji soupeři k vítězství. Za mě byl rozdíl veliký, a to jak v agresivitě, tak v obranách. V naší to byl hlavně nedůraz a hosté měli připravenou střelbu, což se nám nedařilo. Byl to pro nás první zápas, kdy nám už o nic nešlo, což tomu také přičítám, protože to bylo pro nás něco nového. Cíl v podobě záchrany jsme splnili a žádný jiný už pro nás nebyl, čímž ovšem nechci nikterak zápas znehodnocovat. Chtěli jsme ho vyhrát a rozloučit se hezkou házenou a bojovným výkonem. To se nám bohužel nepovedlo, stejně jako utkání na konci alespoň zdramatizovat. Nemohli jsme se chytit do obrany, soupeř byl agresivnější a přestřílel nás z dálky. Musíme si nad tím ještě sednout a určitě se z toho odrazíme do příští sezony. Víme, na čem pracovat, a to je pro nás to důležité.”

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Pokaždé o něco jde. Nesplnili jsme cíl v podobě postupu do play-off, ale v momentě, kdy to nedopadlo, jsme si dali nové cíle a snažili jsme se je v nadstavbě plnit. Tentokrát dostali hodně prostoru mladí hráči a zápas jsme měli z mého pohledu pevně v rukách. Nepřipustili jsme žádné pochybnosti a jsem velmi rád, že se nám podařilo v takové sestavě mít venkovní utkání celé pod kontrolou. Kluci zaslouží pochvalu a také mě těší, že jsme odčinili nepříjemnou porážku, kterou nám Strakonice uštědřily na našem hřišti. Zároveň bych jim chtěl poblahopřát k tomu, že se udržely v Chance Extralize. Myslím, že se baráži vyhnuly zcela zaslouženě.”

Momentky ze středečního extraligového utkání proti Strakonicím. (foto: Házená Strakonice)

Další utkání a tentokrát již POSLEDNÍ V SEZONĚ sehrajeme v sobotu na domácí půdě.

V rámci sokolského derby budeme od 19:30 hodin hostit Maloměřice.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!