Domácí prohra proti Kopřivnici

TJ Sokol Nové Veselí – KH Kopřivnice 23 : 26 (11 : 11)

7. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 19. 4. 2023

Zlomové momenty: První poločas byl velmi vyrovnaný. Druhé dějství začali lépe domácí, když ve 34. minutě zvyšoval vedení Sokola na 15:11 Robert Halíček, jenže už o dalších 6 minut později bylo srovnáno (16:16). Byl to znovu Halíček, který čtyři minuty před koncem snižoval na rozdíl jedné branky (23:24), závěr ale patřil Kopřivnici, která přidala ještě dvě branky a překvapila Nové Veselí, odkud se body vozí jen velmi obtížně.

Zajímavost zápasu: Kopřivnice v rozmezí necelých dvou měsíců porazila Nové Veselí již potřetí. Poprvé to bylo ve 24. kole základní části a nyní dvakrát v play-out.

Nejlepší střelec: Robert Halíček z Nového Veselí a Marek Bukovský z Kopřivnice dokázali vstřelit po šesti brankách do sítě soupeře. Bukovský dal 6 branek naposledy 18. února proti Brnu.

Mládí vpřed: Robert Halíček společně s Adamem Tomáškem znovu ukázali, že patří mezi hlavní opory Sokola Nové Veselí, které do nich vkládá hodně nadějí do budoucna.

Co výsledek znamená: Kopřivnice se osamostatnila na čele tabulky play-out a navíc má oproti Novému Veselí zápas k dobru.

Nejlepší střelci: Halíček 6, Tomášek 4, Flajsar D. 3 – Bukovský 6, Střelec 4/2, Zima 4, Polcar 4. Rozhodčí: Moravec, Tůma. Sedmimetrové hody: 4/0 – 5/4. Vyloučení: 4:4. ŽK: 1:2.

Sestava: Štohanzl Ma., Schams – Halíček 6, Tomášek 4, Flajsar D. 3, Gregorovič 2, Melichar 2,

Štěpán 1, Navrátil 1, Bartůněk 1, Krejz 1, Štohanzl Mir. 1, Bendicsek 1, Hajko, Brabec, Popela. 

Hodnocení trenérů:

Aleš Chrastina, trenér KH Kopřivnice: „Za mě to byl oboustranně bojovný zápas, což mě určitě potěšilo – že se soutěž jenom nedohrává, jak by si teoreticky mohli někteří myslet. Co se týče našeho týmu, tak za dnešek mám jen slova chvály. Přijeli jsme v hodně okleštěné sestavě, bohužel dohráváme závěr sezony v doopravdy pár lidech, trápí nás hodně zranění. Kluci zabojovali, zvládli to a můžu je jen pochválit. Zbývá nám ještě pár zápasů, které doufám zvládneme v podobném duchu.“ 

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Gratulace Kopřivnici k vítězství. Myslím, že ho dosáhli možná díky větším zkušenostem v útoku. Dokázali hrát ve spoustě momentech chytře, natáhnout útoku, což asi dneska potřebovali. My jsme dneska už od úvodu zápasu dávali většinu gólů z rychlých útoků, ve druhém poločase se to soupeři podařilo rozbít. My jsme pak nedokázali dávat rychlé góly, až na začátek druhého poločasu, kdy jsme se dokázali z rychlých útoků prosadit. Tam to ještě fungovalo. Bohužel postupně jsme končili skoro každou obranu v pasivitě, dostali jsme gól a nedokázali jsme potom být v útoku tak efektivní. Dnes jsme prostříleli strašně moc šancí, nedali jsme přes 20 ran, což je strašně moc, abychom mohli pomýšlet na vítězství. Z toho se musíme poučit. Hráči na sobě musí tvrdě pracovat, aby byli v koncovce lepší. Dnes to totiž v mnoha případech ani nebylo o golmanovi, ale o našem špatném řešení dané situace. To se prostě musí posunout. Náš tým je mladý a doufám, že tyto zkušenosti z playout mu pomůžou a příští rok tyto situace budeme zvládat lépe.“ 

Momentky ze středečního extraligového utkání proti Kopřivnici. (foto: Martin Duroň)

Celou fotogalerii najdete na našem Facebooku.

Nyní je před námi delší herní pauza. O víkendu díky lichému počtu účastníků nehrajeme, příští týden je pak na programu reprezentační přestávka. Nejbližší utkání tak čeká naše mužstvo až ve středu 3. května na půdě Strakonic.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!