Jasná výhra v Hranicích

TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí 19 : 26 (10 : 15)

6. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 15. 4. 2023

Zlomové momenty: V úvodu vyrovnané utkání se začalo lámat na stranu Sokola osm minut před koncem první půle. Hosté si v rozmezí jedné minuty vypracovali tříbrankový náskok, který do poločasu navýšili ještě o dva góly. Když se prvních 12 minut druhého poločasu Hranice prosadily jen dvakrát, tak už bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto, v tu chvíli už totiž celek z Vysočiny vedl 22:12 a nebyl pro něj problém dovést utkání do vítězného konce.

Zajímavost zápasu: I přes nízký počet vstřelených branek se povedlo skórovat téměř všem hráčům z pole. Z domácího celku nedali ani jednu branku pouze tři hráči (Filip Dořičák, Michal Folwarczný a Jiří Polášek), na druhé straně nenašel recept na domácí brankáře jen Marian Hajko.

Nejlepší střelec: Dva hráči nastříleli pět branek. Křídelníci Miroslav Halama z Hranic, jenž se trefil dvakrát ze značky sedmimetrového hodu, a Robert Halíček z Nového Veselí, který dával branky z rychlých protiútoků.

Mládí vpřed: Oba nejlepší střelci přitom mají teprve všechno před sebou. Miroslavu Halamovi je 22 let a Robert Halíček je dokonce ještě o tři roky mladší.

Co výsledek znamená: Už před zápasem měly Hranice jistou účast v baráži o udržení. Nové Veselí si díky velkému bodovému náskoku zajistilo účast v nejvyšší soutěži pro další sezonu již na začátku play-out.

Nejlepší střelci: Halama 5/2, Ševčík 3, Sirčo 3 – Halíček 5, Tomášek 3, Melichar 3, Bartůněk 3, Krejz 3. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/0. Vyloučení: 2:2. ŽK: 0:0.

Sestava: Štohanzl Ma., Schams – Halíček 5, Tomášek 3, Melichar 3, Bartůněk 3, 

Krejz 3, Štohanzl Mir. 2, Bendicsek 2, Gregorovič 2, Štěpán 1, Honc 1, Brabec 1, Hajko. 

Hodnocení trenéra:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Od úvodu utkání v Hranicích jsme se mohli opřít o dobrou obranu a o pokračující dobré výkony brankářů, kteří podávají v nadstavbě možná nejlepší výkony v sezoně. Z toho jsme dokázali vycházet celý zápas. Hráči byli velmi koncentrovaní. Myslím si, že jsme podali na velmi brzký dopolední start zápasu velmi dobrý výkon už od úvodních minut, a byla jen otázka času, kdy dokážeme soupeři odskočit na výraznější rozdíl. Zpočátku nám v tom bránila neefektivní střelba a některé snadné chyby v útoku, kde jsme možná nenavázali tak úplně na předchozí zápas. Celkově byl výkon lepší než v předchozích zápasech v nadstavbě. Doufáme, že tato stoupající tendence bude pokračovat, a navážeme na to v dalším utkání v domácím zápase, kde budeme chtít odčinit domácí prohru se Strakonicemi.“

Další utkání sehrajeme opět ve středu, tentokrát však konečně na domácí půdě a to proti Kopřivnici od 19:30!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!