Dorostenci tentokrát bohužel naprázdno.

Naše dorostenecké týmy sehrály v sobotu 1. dubna 2023 zápasy v rámci 21. kola 1. ligy mladších i starších dorostenců na domácí půdě proti týmům HC Zubří. Program tentokrát zahájili starší dorostenci. Zápas, ve kterém proti sobě nastoupili aktuálně dva nejlepší celky tabulky přinesl skvělý a napínavý zápas až do posledních sekund. Náš tým bohužel nedokázal využít několik šancí na odskočení ve skóre. V poslední minutě dokázal náš tým vyrovnat na 30:30. Bohužel smolná poslední situace přinesla gól soupeři a náš tým tak těsně prohrál o jednu branku. Mladší dorost doplněný řadou starších žáků bojoval proti favorizovanému soupeři. Bohužel chyby a neproměněné šance trestal soupeř velmi efektivně. Našemu týmu zápas vůbec nevyšel a doma bohužel prohrál. 

Velký dík však musíme vyjádřit všem fanouškům, kteří přišli naše týmy podpořit, a vytvořili v ZDT Areně vynikající atmosféru!

TJ Sokol Nové Veselí – HC Zubří     19:36 (10:17)

21. KOLO LIGY MLADŠÍHO DOROSTU | 1. 4. 2023 |

Sestava: Jurek, Pleva – Karban 6, Kakač 5, Horáček 3/2, Sobotka V. 2, 

Uchytil 1, Novotný 1, Dlouhý Do. 1, Finsterle, Danihel, Němec, Kourek, Vaněk, Chalupa. 

 

Hodnocení hlavního trenéra Róberta Barty: „Zápas bych asi rozdělil na úvodní část, kdy jsme hráli příliš netrpělivě, a brali jsme střelecké pozice, které nebyly dobré. Na druhé straně jsme nedokázali proměňovat dobré střelecké šance, které jsme si vytvořili. Soupeř tak dokázal odskočit. V další části zápasu jsme už potom měli ze soupeře příliš velký respekt, díky čemuž jsme udělali několik jednoduchých chyb. Navzdory tomu, že se pro nás zápas nevyvíjel dobře, si myslím, že chlapci v určitých fázích ukázali v obraně i útoku dobré momenty, na kterých budeme moci v budoucnu také stavět. Musíme tento zápas hodit za hlavu a soustředit se na další zápas, protože ten nás čeká hned ve středu proti Ostravě.“ 

 

TJ Sokol Nové Veselí – HC Zubří      30:31 (15:16)

21. KOLO LIGY STARŠÍHO DOROSTU | 1. 4. 2023 |

Sestava: Dufka, Doležel – Popela 7/1, Flajsar 5/2, Dlouhý Da. 5, Honc 3, Horáček 3,

 Navrátil 3, Ogoun 2, Říha 1, Jochman 1, Chvátal, Duroň, Svoboda, Tůma J., Musil.

 

Hodnocení trenéra Ivo Škrdlanta: „Dle předpokladu zápas o první místo s hostujícím HC Zubřím začal ve vysokém tempu a hodně se jiskřilo od samého začátku. Naši kluci hráli výborně a předváděli skvělou házenou, což musím přiznat, že se hrálo perfektně a velmi ostře na obě strany. Skóre se přelévalo plus mínus jedna až dvě branky jednou pro nás jednou pro soupeře, nahoru dolů a bylo se prostě na co dívat. Poločas skončil po velmi vyrovnaném boji jednobrankovým vedením pro hostující tým ze Zubří. Ve velmi vysokém nasazení se pokračovalo i ve druhé půli, kde jsme se i podle statistik zlepšili hodně na obraně a dařilo se nám soupeře tlačit až do pasivity, kterou jsme bohužel neuměli využít, a dostali jsme pár zbytečných gólů. Celý tým hrál na hraně svých možností a předváděl úžasnou házenou. Na všech postech se vystřídali všichni hráči a jsem moc rád, že tak velmi těžký zápas zvládali do jednoho kluci bez toho, aby bylo poznat nějaký pokles koncentrace a nasazení. Jsem velmi rád, že všichni odehráli zápas skvěle, ale zápas jsme si bohužel prohráli v závěru sami svými technickými chybami, neproměněnou sedmičkou a brejkem. Nemluvě o opakovaném nepokrytí střelce z dálky, když už mu nic než střelba po pasivitě nezbývá, což jde na vrub i brankářům. Nicméně prohra o jednu branku je pro nás po předvedeném výkonu velmi krutá a bolestivá, takový je bohužel sport. Každopádně klukům za předvedený výkon děkuji a jsem rád, že ukázali co v nich je. Každopádně pokračujeme dál a budeme šlapat naplno i v dalších zápasech, i když to první místo v tuto chvíli nemáme tak úplně pevně ve svých rukou. Také nemohu opomenout poděkování fanouškům, kteří nás přišli podpořit a vytvořili skvělou ohlušující atmosféru, hodnou finále.

Momentky ze sobotního zápasu starších dorostenců (Martin Duroň).

Celou fotogalerii najdete na našem Facebooku.

Kompletní výsledky sobotních zápasů našich týmů přehledně:

Náš tým mužů B přivítal rovněž v sobotu 1. dubna na domácí půdě tým pražské Slavie. V rámci 19. kola 2. ligy JVČ to znovu byla pro naše béčko jasná výhra. V dalším kole zajíždí v neděli 16. dubna na půdu 1. HC Pardubice. 

 

Naše dorostenecké týmy čeká tentokrát daleký středeční výjezd. Ve středu 5. dubna 2023 vyzvou mladší dorostenci celek TJ Sokol Ostrava a starší dorost pak SKH Polanka n. O. Držíme palce, kluci! 

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!