Těsná prohra na půdě Kopřivnice

KH Kopřivnice – TJ Sokol Nové Veselí 28 : 26 (14 : 13)

2. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 29. 3. 2023

Zlomové momenty: Duel byl velice vyrovnaný a vedení se dost měnilo. Kopřivnice od 17. minuty zapsala čtyři branky, ale Veselí náskok stáhlo, a ještě několikrát se samo dostalo do vedení. Ve druhém poločase se od 42. minuty Kopřivnice trefila třikrát v řadě a po tomto momentu už soupeře do vedení nepustila. Drama to ale bylo až do poslední minuty a definitivně rozhodla až branka Jana Gřese dvě sekundy před koncem.

Zajímavost zápasu: Kuriozitou zápasu bylo stejné skóre v obou poločasech. Kopřivnice vyhrála ten první i ten druhý v poměru 14:13.

Nejlepší střelec: Nejlepším střelcem zápasu byl David Melichar z Nového Veselí. Ten nastřádal šest branek, přičemž všechny zaznamenal ze hry.

Mládí vpřed: Z týmu Nového Veselí byli vidět tři mladíci. Devatenáctiletý Robert Halíček se trefil čtyřikrát, stejně tak dvacetiletý Lukáš Krejz, a o jeden gól více dokázal zaznamenat stejně starý Adam Tomášek.

Co výsledek znamená: Kopřivnice ve skupině o záchranu vyhrála poprvé. Taky má společně s Maloměřicemi odehrán pouze jeden zápas, ovšem aktuálně je na tom bodově úplně stejně jako Nové Veselí. Oba týmy disponují 25 body a barážové starosti se jich netýkají.

Nejlepší střelci: Střelec 5/3, Benítez 5, Gřes 4, Polcar 4 – Melichar 6, Tomášek 5, Krejz 4, Halíček 4/1. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmimetrové hody: 3/3 – 1/1. Vyloučení: 4:5. ŽK: 0:1.

Sestava: Štohanzl Ma., Schams – Melichar 6, Tomášek 5, Halíček 4/1, Krejz 4,

Štohanzl Mir. 2, Honc 2, Štěpán 1, Flajsar D. 1, Ogoun 1, Bendicsek, Brabec, Navrátil, Popela.

Hodnocení trenéra:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Ze zápasu v Kopřivnici jsme si bohužel žádné body neodvezli, ale pakliže by se hrálo o umístění a rozhodovaly vzájemné zápasy, tak pro odvetný zápas je prohra o dva přijatelná. Vzhledem k tomu s jak mladým týmem jsme k zápasu nastoupili, v nekompletní sestavě, tak si myslím, že spoustu hráčů podalo velmi dobrý výkon. V trénincích se teď zaměřujeme na nějaké aspekty naší hry, které jsme chtěli v tomto zápase předvést, a myslím, že se nám to povedlo a dokázali jsme hrát velmi rychle. Bohužel možná vzhledem k mládí jsme udělali nějaké zbytečné technické chyby, které nás připravily o ještě lepší výsledek, ale dneska nemám týmu úplně co vytknout. S ohledem na to, v jakém stavu jsme nastoupili, tak ten výkon byl velmi kvalitní a byl to vklad do dalších zápasů a do budoucnosti hráčů, kteří mají ještě všechno před sebou.“

Momentka ze středečního extraligového utkání proti Kopřivnici. (foto: Ivan Pilát)

O víkendu čeká díky lichému počtu účastníků v playout náš tým volné kolo.

V dalším kole se opět představíme na domácí půdě a to ve středu 5. dubna od 19:30 hodin proti Strakonicím.

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!