Úspěšný vstup do playout

TJ Sokol Nové Veselí – TJ Cement Hranice 33 : 21 (20 : 7)

1. KOLO PLAY-OUT CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 24. 3. 2023

Zlomové momenty: Duel v podstatě rozhodl už první poločas. Nové Veselí do něj vkročilo fantasticky, naopak Hranice se v něm vůbec nechytily. Domácí tým například od 8. minuty vstřelil šest gólů v řadě. To znovu zopakoval i od 21. minuty a poté, co se týmy odebraly do kabin, na světelné tabuli svítilo skóre 20:7. Druhý poločas byl sice z pohledu hostů mnohem lepší, ti už ale na smazání takového manka nemohli moc pomýšlet.

Zajímavost zápasu: Sedm gólů za poločas je opravdu málo. U Hranic to ale nebyl letošní nejhorší výsledek. Hned v úvodním utkání tohoto extraligového ročníku se tým utkal s Maloměřicemi, kterým za první poločas vstřelil ještě o jeden gól méně.

Nejlepší střelec: Střelecky duel ovládl Adam Tomášek. Dvacetiletá spojka Nového Veselí se trefila sedmkrát a všechny branky zaznamenala ze hry. Pro Tomáška to byl letos třetí nejlepší zápas, co se vstřelených branek týče.

Mládí vpřed: V utkání se dalším mladíkům dařilo na obou stranách. Veselský osmnáctiletý Štěpán Ondřej skóroval šestkrát, o dva roky starší Lukáš Krejzl třikrát. Na druhé straně dal tři góly jednadvacetiletý Matyas Pinkas a pětkrát se trefil o rok mladší Šimon Siročák.

Co výsledek znamená: Pro Hranice to vypadá hodně bledě. Šanci na záchranu sice stále mají, ovšem prohrály už sedmé utkání v řadě a jsou s dvěma body poslední. Naopak Nové Veselí se strachovat nemusí, skupinu o záchranu vede s 25 body.

Nejlepší střelci: Tomášek 7, Štěpán 6, Hajko 5 – Siročák 5, Andrš 4, Padalík 4/3. Rozhodčí: Blanár, Opava. Sedmimetrové hody: 1/1 – 5/4. Vyloučení: 4:1. ŽK: 1:1.

Sestava: Štohanzl Ma., Schams – Tomášek 7, Štěpán 6, Hajko 5, Krejz 3, Melichar 3, 

Halíček 2/1, Bendicsek 2, Štohanzl Mir. 1, Bartůněk 1, Gregorovič 1, Navrátil 1, Brabec 1.

Hodnocení trenérů a hráčů obou týmů:

Marek st. Martin, trenér TJ Cement Hranice: „Prakticky celý zápas se odvíjel od jednak naší špatné a nedůsledné hry v obraně. Hlavním důvodem toho, co nás stálo lepší výsledek, který jsme si mysleli, že tu dosáhneme, bylo tragické neproměňování vyložených brankových příležitostí – ať už z prostoru pivota nebo z prostoru křídel. Od toho se celý zápas odvíjel. Pokud neproměníme i ty nejvyloženější šance, které v tom zápase máme, tak nelze pomýšlet na nějaký slušný výsledek. Už jen s ohledem, že náš kádr sem přijel ve velice okleštěné sestavě 11 hráčů a bohužel tohle nás stálo slušnější výsledek.“

 

Matěj Andrš, spojka TJ Cement Hranice: „Souhlasím se slovy trenéra a hlavně gratuluji Veselí k výhře. My jsme si dnes vyhrát rozhodně nezasloužili. Nedá se hrát na jeden poločas. Když dáme za prvních asi dvanáct minut jeden gól, z toho se pak těžko dostává. Nás celou sezonu zabíjí hodně technických chyb. Dnes jsme měli snad jedenáct technických chyb v prvním poločase a neproměňování vyložených šancí. Veselí si vytvořilo náskok a ten už si korigovalo celý zápas. První poločas se tak odehrával v tomto duchu našich chyb a nedaných šancí, navíc vynikající gólman Štohanzl. Druhý poločas jsme se snažili zabrat, ale nestačilo to.“

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „V prvé řadě děkujeme za gratulace. Tento týden jsme se museli otřepat z toho, že se nám nepodařilo dostat do play-off, což si myslím se nám v prvním poločase povedlo, tam byl náš výkon docela dobrý. Důležité bylo, že nám dnes pomohl Martin zezadu, a my jsme měli jistotu v bráně. Ačkoli náš výkon v obraně určitě nebyl stoprocentní, tak díky tomu, že jsme měli zásahy v bráně, mohli jsme hrát rychlý útok. Na to jsme se chtěli dnes hodně soustředit. Myslím, že jsme jich měli relativně hodně, hlavně v prvním poločase. Ve druhém už byla obrana výrazně slabší, tam se mi obrana vůbec nelíbila. Díky tomu jsme trošku přišli právě o rychlý útok a o jistotu. Druhý poločas už od nás nesplňoval tak dobrá kritéria, ale chtěli jsme zahrát nějaké věci, které normálně nehrajeme, a bylo vidět, že v tom tu jistotu nemáme a potřebujeme ji v těch zápasech získat. Musíme využít tyto zápasy v playout, abychom se posunuli v našem herním výkonu a byli dobře připravení na podzimní část nové sezony, kde se určitě budeme chtít revanšovat, a určitě budeme chtít skončit v tabulce výš. Toto byl první krok v playout a my v tom budeme chtít pokračovat.“

 

Martin Štohanzl, brankář TJ Sokol Nové Veselí: „Já jsem si dnes zápas užil na maximum, i když si myslím, že to byl zápas dvou rozdílných poločasů. Byl to pro nás těžký týden, potom co jsme se museli vyrovnat s tím, že jsme nepostoupili do play-off. Zvládli jsme se připravit, první poločas byl myslím adekvátní odpověď na to, že se to nepovedlo, šlápli jsme do toho, hráli jsme rychle, poměrně kvalitně. Druhý poločas už to nebylo ono, docela se nám rozpadla obrana, nebyli jsme důslední a nedokázali jsme se zajistit. Myslím si, že je to škoda, mohli jsme dneska uhrát třeba ještě lepší výsledek a hlavně si zvednout sebevědomí. I od nás to byl zápas dvou rozdílných poločasů.“

 

Momentky z pátečního extraligového utkání proti Hranicím. (foto: Martin Duroň)

Celou fotogalerii najdete na našem Facebooku!

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!