25. extraligové kolo body nepřineslo

TJ Sokol Nové Veselí – HK FCC Město Lovosice 26:27 (10:10)

25. KOLO CHANCE EXTRALIGY MUŽŮ | 4. 3. 2023

Zlomové momenty: Duel byl velmi vyrovnaný, první poločas dopadl remízou. Od 43. minuty Lovosice zapsaly tři branky v řadě. Na ty dokázalo Veselí zareagovat, jenže Lovci to pak zvládli od 55. minuty znovu, takže se znovu dostali do tříbrankového vedení, které už domácí do konce zápasu dorovnat nedokázali.

Zajímavost zápasu: Takto těsný zápas oba týmy zažily naposledy čtyři duely zpět, ještě v listopadovém měření sil v roce 2021. Tenkrát shodně zvítězily Lovosice na půdě Nového Veselí o gól, konkrétně 28:27.

Nejlepší střelec: Nejvíce branek si připsal domácí Robert Halíček. Devatenáctiletý křídelník se trefil šestkrát, pokaždé ze hry. Byl to jeho nejlepší počin od lednového utkání se Strakonicemi, kdy se trefil sedmkrát.

Mládí vpřed: Vedle Halíčka se dařilo i dalším mladíkům. Osmnáctiletý Ondřej Štěpán se trefil třikrát, stejně jako devatenáctiletý Lukáš Krejzl. Jednadvacetiletý Jiří Gregorovič zvládl vstřelit ještě o gól víc.

Co výsledek znamená: Lovosice se udržely v boji o ligové čelo, i když to stále nemají ve vlastních rukou a musejí spoléhat na zaváhání Plzně v Kopřivnici. Mají ale již zaručenou minimálně druhou pozici. Nové Veselí je osmé a svou místenku v play-off stále nemá jistou, nejspíš bude potřebovat bodovat na brněnské palubovce.

Nejlepší střelci: Halíček 6, Gregorovič 4, Štěpán, Bartůněk a Krejz po 3 – Motl 5/1, Heřmanovský 5, Horák a Kupa po 4. Rozhodčí: Kremláček, Procházka. Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/2. Vyloučení: 2:4. ŽK: 0:0.

Sestava: Schams, Štohanzl Ma. – Halíček 6, Gregorovič 4, Štěpán 3, Bartůněk 3, Krejz 3, 

Flajsar D. 2/1, Flajsar J. 2, Štohanzl Mir. 1, Melichar 1, Bendicsek 1, Tomášek, Navrátil, Hajko, Brabec.

Hodnocení trenérů a hráčů obou týmů:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Těžký zápas, čekali jsme to. Veselí potřebuje body, aby se dostalo do play-off, a také to tak vypadalo. Hráli od první do poslední sekundy na krev. My jsme upozorňovali, že na to musíme být připravení a mít k utkání stoprocentně koncentrovaný přístup. Bohužel jsme se dnes trápili v útoku, nasekali jsme spoustu chyb a to nás provázelo celým utkáním. Když už jsme byli schopní se od soupeře trošku odpoutat, tak jsme ho vždy nějakou chybou vrátili zpátky do hry. Ale samozřejmě pro nás malinko se šťastným koncem, ale máme dva body a jsme spokojení.“

 

Jan Kupa, střední spojka HK FCC Město Lovosice: „Já v první řadě děkuju Veselí za skvělý zápas. Myslím, že tohle muselo diváky bavit. My jsme do zápasu vstoupili docela dobře, vybudovali jsme si vedení. Pak nás ale našimi zbytečnými chybami Veselí dotáhlo a tahalo se to celý zápas. Jak říkal trenér, udělali jsme nepochopitelný chyby v útoku, a to nás stálo vždy to vedení třeba o dvě tři branky. Ale vyhrál šťastnější, nakonec jsme to byli my a přeju Veselí hodně štěstí.“

 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „My děkujeme Lovosicím za hodnocení, myslím si, že to bylo relativně hodně trefné to, co už tady padlo. Z našeho pohledu se na to samozřejmě můžeme dívat z pohledu, že naší dobrou obranou jsme Lovosice tlačili k chybám. To bylo naším cílem, abychom jim to znepříjemnili. Bohužel v klíčových okamžicích jsme byli možná trochu nervózní a projevil se asi trošku rozdíl ve zkušenostech mezi oběma týmy. Přece jen Lovosice jich mají určitě více, mají zkušenější tým, hráče, kteří dokáží být rozdíloví v klíčových okamžicích. My jsme to z mého pohledu dnes zvládli házenkářsky dobře, chybělo trošku štěstí a v prvním poločase několikrát možná chladná hlava, kdy jsme mohli vystřelit na prázdnou bránu nebo jít do trháku, tam jsme udělali zbytečné chyby. V tom jsme bohužel celý zápas tahali za kratší konec, dokázali jsme se dotáhnout, ale ten krůček nám celou dobu chyběl.“

 

Lukáš Krejz, střední spojka TJ Sokol Nové Veselí: „Já bych chtěl v první řadě především poděkovat divákům, protože zápas měl opravdu super parametry, jak z herní stránky obou týmů, ta z té divácké, protože vytvořili skvělou kulisu. No a k zápasu… Myslím, že jsme dnes odehráli solidní zápas, který vyvrcholil v to, že jsme myslím si v závěru udělali pár zbytečných chyb, kdy jsme to chtěli až moc vzít na sebe někteří. Bohužel jsme tím na konci zápas ztratili, ale myslím si, že jinak jsme odehráli super zápas jak v obraně, tak i v útoku a snad se nám podaří v posledním kole vyhrát a dostat se do play-off.“

Momentka ze sobotního extraligového utkání proti Lovosicím. (foto: Jaroslav Loskot, Žďárský deník)

Veškeré aktuality a novinky sledujte na našich sociálních sítích!